Гаранти магістерських програм кафедри МО продовжують роботу з удосконалення наповнення освітніх компонент

Кафедра менеджменту організацій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Гаранти магістерських програм кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки доцент Володимир Гавран, доцентка Ліна Галаз та професорка Лідія Лісовська продовжують активну роботу щодо вдосконалення наповнення освітніх компонент для досягнення програмних результатів.

8 травня 2024 року відбулася зустріч гарантів із представниками бізнесу, на якій обговорено низку важливих питань, зокрема щодо поєднання теоретичної підготовки з практичною, посилення співпраці з бізнес-структурами з метою формування адаптаційних можливостей у нинішніх магістрів.

Активно обговорювали компоненти освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності)» щодо налагодження співпраці зі стейкхолдерами, розширення тематики практичних занять та перспектив подальшого розвитку академічної мобільності.

В обговоренні ОПП «Менеджмент інноваційної діяльності» взяли участь представники бізнесу, які є фахівцями та мають досвід у сфері управління інноваційною діяльністю. Зокрема, вони поділились досвідом з реалізації інноваційних програм і проєктів та озвучили основні навички і компетентності, які повинен мати сучасний менеджер:

  • знання іноземної мови;
  • вміти комунікувати й вести переговори;
  • працювати в команді;
  • бути гнучким, мати логічний підхід до написання інноваційної пропозиції, вміти генерувати ідеї та їх описувати;
  • вирішувати складні ситуації, які виникають під час реалізації інновацій.

У процесі обговорень було запропоновано посилити ОПП через залучення до проведення лекцій та практичних занять практиків із галузі. Узгоджено передавання реальних кейсів виконаних інноваційних програм і проєктів для використання в освітньому процесі.

Під час аналізування змістового наповнення освітньо-наукової програми «Менеджмент» стейкхолдери наголошували на важливості залучення до викладання фахівців із практичним досвідом роботи на ринку ЄС. Також запропоновано розробити програми додаткового навчання та сертифікації, які допоможуть студентам ставати конкурентоспроможними на ринку праці.

Взаємодія керівників підприємств із науковцями кафедри дає змогу знаходити нові шляхи для співпраці у напрямі інтеграції змістового наповнення навчального процесу та сучасних потреб роботодавців.

Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі