На кафедрі прикладної лінгвістики ІКНІ відбувся воркшоп зі створення паралельних корпусів

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

12 травня на кафедрі прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки відбувся воркшоп доцента кафедри Оксани Таран зі створення паралельних корпусів інструментами Sketch Engine.

Воркшоп організований у межах дисципліни студентів-прикладників IV курсу «Комп’ютерні технології лінгвістичних досліджень». У ньому взяли участь викладачі й студенти філологічного фаху різних вишів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Криворізького державного педагогічного університету, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а також викладачі кафедри прикладної лінгвістики.

У дружній і творчій атмосфері вчилися створювати паралельний двомовний корпус текстів стандартів НАТО з розмінування, проаналізували проблеми вирівнювання корпусу, вивчали можливості його використання у практиці перекладу й наукових перекладознавчих студіях. Наприкінці студенти показали свої паралельні корпуси художніх і наукових текстів, а спікерка відповіла на запитання гостей.

Відгук Юлії Лебеденко (к.філол.н., доцент):

– Від колективу кафедри української мови Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди висловлюю вдячність к.філол.н., доценту Оксані Сергіївні Таран за цікаву й змістовну лекцію-практикум з корпусної лінгвістики! Сподіваємося на подальші спільні заходи з кафедрою прикладної лінгвістики. Усе буде Україна!

Відгук Наталії Шарманової (к.філол.н., доцент):

– Щиро дякуємо к.філол.н., доценту кафедри прикладної лінгвістики Оксані Таран за відкрите заняття-воркшоп зі створення паралельних корпусів інструментами Sketch Engine, проведене на високому науково-методичному рівні та спрямоване на досить актуальну нині тематику в опануванні англійсько-українського паралельного корпусу стандартів НАТО з розмінування. Сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю! З повагою й найкращими побажаннями миру, високих академічних досягнень та успіхів – науково-педагогічна спільнота і здобувачі вищої освіти (ІV курс, група УФР-18) Криворізького державного педагогічного університету. Усе буде УКРАЇНА!

Афіша заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу