Представник ІХХТ взяв участь в обговоренні освітньо-професійних програм з хімічних технологій та інженерії

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Фото із заходу

18 червня 2021 року в Херсонському національному технічному університеті на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбулася чергова зустріч за участю завідувача кафедри, керівника групи забезпечення спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» професора Діани Сарібєкової, членів робочої групи освітніх програм Л.В. Салєби, М.Л. Кулігіна, В.М. Повстяного, викладачів кафедри і запрошених представників професійної спільноти – завідувача кафедри фізичної хімії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», професора Олени Чигиринець та заступника завідувача кафедри органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка», гаранта освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», доцента Юрія Панченка.

Під час зустрічі було обговорено освітньо-професійні програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів, а також освітньо-наукової програми для підготовки докторів філософії з хімічних технологій та інженерії.

Удосконалення й оновлення освітніх програм потребує постійного контролю і реагування, а тому слушні поради колег, їхній погляд на спільну працю є як ніколи важливими. Завдяки проведенню таких заходів відбувається обмін думками між викладачами, представниками освітянської спільноти, що сприяє генерації нових думок і свіжих ідей.

Під час зустрічі було щиро та відкрито обговорено структурно-логічні схеми освітніх програм та їхні основні складові: мету, особливості, програмні компетентності та результати навчання, ресурсне забезпечення реалізації програми тощо. Під час розгляду кожного освітнього компоненту було коротко характеризовано його зміст та основні компетентності. Усі присутні відзначили, що діалог був інформативно насиченим і результативним. Підбиваючи підсумки, учасники заходу ухвалили рішення щодо подальшої співпраці між провідними закладами вищої освіти, які готують фахівців за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія» освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», а саме Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національним університетом «Львівська політехніка» та Херсонським національним технічним університетом.

Фото із заходу Фото із заходу