Студентка освітньої програми «Міжнародні відносини» взяла участь у програмі Erasmus+ Digital youth in digital era

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності в Туреччині

З 21 квітня по 2 травня 2024 року студентка групи МВ-21 Анастасія Лозинська, що навчається на освітній програмі «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук, взяла участь у програмі міжнародного молодіжного обміну Erasmus+ у мальовничому місті Кайсері, Туреччина. Цей проєкт Європейського Союзу об’єднав активну молодь з Ірландії, Північної Македонії, Литви, Польщі, Туреччини та України. Впродовж 12 насичених днів 50 талановитих учасників досліджували тему Digital youth in digital era під керівництвом досвідчених лекторів провідних турецьких університетів.

Програма проєкту була насиченою та різноманітною. Учасники ознайомилися з корисними онлайн-ресурсами та платформами, досліджували механізми роботи популярних мобільних застосунків та їхній вплив на молодь. Лекції про можливості для молоді від Європейського Союзу відкрили нові горизонти й перспективи для учасників заходу. Європейський корпус солідарності, стипендійні програми, конкурси та інші ініціативи ЄС стали чіткими орієнтирами на шляху до самореалізації та розвитку студентської молоді.

Анастасія поділилась своїми враженнями від участі у програмі обміну:

«В ході заходу ми генерували та обговорювали ідеї для мобільних застосунків, які могли б бути корисними й цікавими для користувачів. За допомогою спеціальних інструментів та підтримки менторів учасники створювали прототипи своїх мобільних застосунків, візуалізуючи їхній дизайн та функціональність. Лекції від фахівців цифрових компаній Туреччини подарували мені цінні знання про тренди розвитку цифрових технологій, інновації в ІТ-сфері та кар’єрні можливості.

Зустріч із ректором Erciyes University, одного з найпрестижніших університетів Туреччини, стала для мене пам’ятною. Ми поспілкувалися з ним про можливості для активної молоді Європи, про цифрові технології, які використовують в освіті, й отримали цінні знання та мотивацію для саморозвитку.

Цей проєкт приніс мені значний досвід для мого професійного зростання. Я щиро вдячна за можливість працювати й досліджувати тему цифровізації разом із талановитими та мотивованими людьми з різних країн. Я отримала ґрунтовні знання про сучасні цифрові інструменти та навички, їх використання в різних сферах життя, а також знайшла нових друзів з різних куточків світу. Ще раз переконалась, що Erasmus+ – це унікальна можливість для студентів розкрити свій потенціал, творити й будувати краще майбутнє для Європи.

Участь у цьому проєкті Erasmus+ стала для мене справжнім джерелом натхнення і мотивації. Я з нетерпінням чекаю на нові можливості для саморозвитку та співпраці на благо нашого спільного європейського дому! Щиро вдячна Національному університету «Львівська політехніка» і кафедрі політології та міжнародних відносин за підтримку та стимул до міжнародної мобільності!».

Фото з програми мобільності в Туреччині Фото з програми мобільності в Туреччині Фото з програми мобільності в Туреччині Фото з програми мобільності в Туреччині Фото з програми мобільності в Туреччині Фото з програми мобільності в Туреччині