Політехніків запрошують взяти участь у воркшопі з глобальної політики «Життя з конфліктами — нова норма?»

Анастасія СТЕПАНЯК (МОЗГОВА), Тижневик «Аудиторія»
Домінік Зонляйтнер із презентацією програми воркшопу

Захід відбуватиметься у Львові з 12 по 20 квітня 2019 року. З цієї нагоди 12 лютого до університету прибув представник Вільного університету Берліна, співорганізатор проекту Домінік Зонляйтнер із презентацією програми воркшопу.

Організувала захід кафедра міжнародної інформації, ініціатором стала викладач кафедри Марія Пурій.

Цей воркшопзначна подія, яка буде цікава тим, хто займається вивченням міжнародних відносин, політології, соціології, журналістики. Таку презентацію ми проводимо вперше аби максимально залучити всіх, кому цей захід може бути цікавим, адже основна ідея воркшопуобмін думками, — коментує ініціаторка.

Окрім Львова, такі презентації відбудуться також у Києві, Дніпрі та Харкові.

Воркшоп з глобальної політики є академічним проектом Вільного університету Берліну спільно з Українським католицьким університетом у Львові. Цьогоріч подія відбуватиметься вже вчетверте

Зважаючи на основну тему „Життя з конфліктами — нова норма?“, воркшоп буде розділено на три тематичні блоки: довготермінові конфлікти та їхній вплив на суспільство; внутрішня та зовнішня політика ЄС проти Росії; як Україні впоратися із конфліктом і як виглядатиме ця подальша співпраця. Перед учасниками воркшопу стоятиме завдання обговорити згадані політичні події та ситуації і, у рамках академічних кіл, сформулювати ідеї щодо сприяння модерації або ж навіть вирішення існуючих конфліктів. Окрім науковців, до обговорення залучать також експертів із неурядових організацій, аналітичних центрів та міжнародних організацій.

Як зазначають організатори, „Життя з конфліктами — нова норма?“ — не лише спосіб обговорити варіанти планування та реалізації політики у контексті поточних політичних подій, а й чудова можливість обмінятися досвідом у професійній сфері, напрацювати корисні зв’язки тощо. Основна мета воркшопу — сприяння академічному обміну між учасниками.

Взяти участь можуть українські та німецькі науковці, аспіранти, викладачі. Перевага надається кандидатам із досвідом у сфері соціальних наук, насамперед — політичних наук та міжнародних відносин, глобальної політики, а також економіки, історії, медіа та права. Щобільше, якщо ви — науковець, зацікавлений у здійсненні наукових досліджень у сфері міжнародних відносин або глобальної політики, комітет з відбору шукає вас!

Надіслати заявку на участь у воркшопі можна до 11 березня на електронну адресу seasonal-schools@global-politics.org.

презентація програми воркшопу Марія Пурій Марія Пурій Марія Пурій Домінік Зонляйтнер із презентацією програми воркшопу