Проректори Політехніки дали коментар щодо ситуації у Львові для журналу The Scientist

За матеріалами журналу The Scientist
Ілюстрація до матеріалу

28 березня 2022 року в американському науковому журналі The Scientist було опубліковано статтю Amid the Terror of War, Efforts to Keep Science Alive in Ukraine (Намагання в умовах воєнного терору зберегти науку в Україні). В ній ідеться про те, що українські вчені та університети стикаються з надзвичайними проблемами, оскільки російське вторгнення триває.

Невеликий фрагмент матеріалу присвячено Львову та Національному університету «Львівська політехніка»:

«У Львові, місті на заході України, керівництво університетів готується до напливу студентів, які тікають з інших куточків країни. Національний університет «Львівська політехніка» тимчасово приймає студентів-переселенців і пропонує дистанційну освіту для студентів із регіонів, де навчання наразі припинено, йдеться у коментарі проректорів Львівської політехніки Наталії Чухрай, Олега Давидчака та Івана Демидова для The Scientist. Університет також постачає лікувальні пов’язки та іншу гуманітарну допомогу. Але останні ракетні удари у Львівській області порушили відчуття безпеки міста. «Тепер студенти і викладачі, які залишились у Львові, щодня чують сирени повітряної тривоги і змушені переривати роботу, навчання чи сон і переселятися у підготовлені бомбосховища, які емоційно та фізично виснажують усіх», – пишуть представники адміністрації Національного університету «Львівська політехніка».

Також у статті наголошено:

«Жоден українець, який розповідав The Scientist про наслідки війни, не допускає думки про перемогу Росії. Довіра до українських військових і підтримка західних країн… є підставами для надії. Багато хто вже думає про відбудову. Проректори Львівської політехніки зазначають, що давно недофінансовуваній галузі науки країни потрібна буде надзвичайна допомога, щоб відновити втрачене».
 

Повний текст матеріалу – на сайті журналу The Scientist.