Студентки ІХХТ здобули досвід навчання в Кінгстонському університеті у рамках програми Erasmus+ KA107

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото з навчання у Кінгстонському університеті

Упродовж осіннього семестру 2021/2022 навчального року студентки кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Христина Космина (група ФР-41) та Марія Філіпова (група ФРМ-21) навчались у Кінгстонському університеті (Лондон, Великобританія) в рамках програми Erasmus+ KA107.

Навчання проходило на факультеті природничих наук, інженерії та обчислювальної техніки за напрямом хімії та фармації. Під час навчання студентки ознайомились із системою навчального процесу в університеті, зокрема з виконанням лабораторних робіт та групових проєктів. Куратором з навчального процесу на факультеті був викладач Роман Кресінські.

Христина Космина вивчала дисципліни Practical research skills, Organics and medical chemistry, Pharmacology and pharmaceutics, Crime Scene, Evidence and Law. Перша дисципліна включала переважно лабораторний практикум з органічної хімії в сучасній хімічній лабораторії. Друга дисципліна містила лекційний матеріал з трьох частин: Carbonyl chemistry, Medical chemistry та Aromatic Chemistry. Вивчення третьої дисципліни включало лекційну частину з токсикології, імунології, фармакології та систем доставки ліків. Зокрема, був цікавим лабораторний практикум з визначення груп крові та діючих речовин лікарських засобів у досліджуваних біологічних об’єктах.

Під час вивчення органічної хімії та фармакології Христина здобула досвід виконання у групі з іншими студентами двох проєктів як одного з форматів практичних завдань на теми: «Органічна та медична хімія як професія» та «Вітаферин A: синтез, біосинтез, застосування». Курс із криміналістики, який викладала доцент Татті Балджит, був обраний як вибіркова дисципліна і дав змогу відчути себе справжнім криміналістом та здобути досвід роботи, пошуку й оформлення доказів на імітованому місці злочину у форматі лабораторних робіт.

Магістр ІІ курсу Марія Філіпова вивчала чотири такі дисципліни: Advanced Analytical science, Advanced Material and Industrial chemistry, Drug Development і Topics in Pharmaceutical science. Вивчення першої дисципліни включало лекційний курс аналізу даних, спектроскопії на атомах та хроматографії. Друга дисципліна включала вивчення базових основ нанохімії, каталізу та захисту інтелектуальної власності. Цікавими були профільні фармацевтичні дисципліни, які стосувалися розробки ліків (антибіотиків, противірусних засобів), пошуку кількісних співвідношень структура – біологічна активність, імунології, а також сучасних напрямів у фармацевтичних розробках.

Бажаємо нашим студенткам подальших успіхів!

Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті м Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті Фото з навчання у Кінгстонському університеті