Студенти кафедри маркетингу і логістики навчалися у Вищій технічній школі Оствестфален-Ліппе (Німеччина)

Кафедра маркетингу і логістики Львівської політехніки
Фото з міста Лемго, Німеччина

У весняному семестрі двоє студентів кафедри маркетингу і логістики Національного університету «Львівська політехніка» – Олеся Шевчук і Роман Синишин – навчалися у Вищій технічній школі Оствестфален-Ліппе, Університеті прикладних наук і мистецтв, м. Лемго, Німеччина (TH OWL – Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, University of Applied Sciences and Arts, Lemgo, Germany). Університет є партнером Львівської політехніки, і мобільність була можлива завдяки міжнародній програмі Erasmus+ International Credit Mobility (KA107).

Студенти поділилися враженнями від навчання.
 

«Минулого семестру ми взяли участь в обміні за програмою Erasmus+ KA1 в Університеті прикладних наук і мистецтв Вищої технічної школи Оствестфален-Ліппе.

TH OWL є потужним німецьким університетом прикладних наук і мистецтв. Він розташований в Оствестфален-Ліппе, жвавому та економічно потужному регіоні на північному сході Північного Рейну-Вестфалії. Навчання в TH OWL базується на принципах креативності, інноваційності та сталості, а сам університет є популярним завдяки різноманітності своїх підрозділів, що мають технічне, економічне, творче та художнє спрямування.

З огляду на умови пандемії весни 2021 року навчання проходило в дистанційному форматі за допомогою застосунків для онлайн-зустрічей (Cisco Webex, Zoom), також для самостійного опрацювання навчальних матеріалів нам було надано доступ до університетської платформи ILIAS.

Для всіх іноземних студентів TH OWL є можливість долучитися до Buddy Program, яка надає змогу познайомитися з іншими студентами, що приїхали на навчання в Лемго. Навіть у карантинних умовах міжнародний відділ університету організував різні заходи в онлайн та офлайн-форматах, що дало можливість поспілкуватися з різними людьми та дізнатися більше як про Німеччину, так і про інші країни світу.

Наявність великої кількості карантинних обмежень у країні не дозволило повноцінно відчути німецьке студентське життя, але, незважаючи на це, ми як студенти німецького університету отримали різні привілеї, наприклад, можливість безкоштовно подорожувати землями Північного Рейну-Весфалії, що стало можливим з послабленням правил карантину влітку. Також добре, що отримали змогу поспілкуватися зі студентами з різних куточків світу, познайомитися з німецькими викладачами та спробувати нову для себе систему навчання.

Час, проведений там, став незабутнім досвідом як для професійного розвитку, так і для розширення власного кругозору і цілісного сприйняття світу».
 

Учасники проєкту від кафедри маркетингу і логістики вдячні німецьким партнерам за чудову організацію мобільності. Міжнародний проєкт «Мобільність студентів і працівників вищих навчальних закладів між країнами-членами та країнами-партнерами Програми Еразмус+» обох університетів триває до грудня 2023р., тож буде інформація й про інші його заходи.

Фото з міста Лемго, Німеччина Фото з міста Лемго, Німеччина Фото з міста Лемго, Німеччина