У Хмельницькому політехнічному коледжі Університету відбувся перший у цьому році День відкритих дверей

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
 День відкритих дверей

У неділю, 24 лютого, Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» вкотре гостинно відчинив двері для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків.

Знайомство з навчальним закладом розпочиналось з виставки-перегляду технічної творчості, яка зайняла весь просторий хол першого корпусу. Тут були представлені інновації в галузі комп’ютерної, промислової та автомобільної техніки, зразки наочності, які використовують для проведення занять, та, найцікавіше, діючі макети пристроїв, виготовлених студентами під час курсового та дипломного проектування і виробничих практик.

Офіційна частина Дня відкритих дверей відбулась у вщерть заповненій актовій залі коледжу. Перед присутніми виступив директор Вадим Овчарук. Він зазначив, що ХПК готує спеціалістів на рівні сучасних вимог, адже серед вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації тут – одна з найпотужніших матеріально-технічних баз та висококваліфікований педагогічний колектив. Якісна навчально-виробнича підготовка забезпечується тісним зв’язком з виробничими підприємствами. Завдяки підписаній угоді з американськими партнерами отримано 60 місць за ліцензованою програмою «Solidworks», що дає змогу видавати сертифікати для роботи не тільки в Україні, а й у Європі та США. Крім того, коледж співпрацює з американською компанією Cisco Networking Academy, провідною світовою корпорацією з підготовки сертифікованих фахівців в ІТ-галузі.

З метою забезпечення дуальної освіти навчальний заклад започаткував партнерський формат співпраці з німецько-українським освітнім центром Львівська політехніка – «Промисловість і торгівля Ерфурта». Студенти відділення «Інженерна механіка» проходитимуть стажування у Федеративній Республіці Німеччині для вдосконалення фахових професійних навичок, де відповідно будуть отримувати кваліфікаційний сертифікат, який дасть змогу на працевлаштування в Європейському союзі. Для підвищення ефективності закладу, зацікавленості студентів до навчання та наукової роботи у Хмельницькому політехнічному коледжі відкрито інноваційний проект – підрозділ Tech StartUp School.

Питання вступу до навчального закладу висвітлив у своїй промові відповідальний секретар приймальної комісії Дмитро Пижов. Про цікаве, насичене різноманітними культмасовими заходами студентське життя розповіли активісти студентського руху.

Після завершення офіційної частини гості навчального закладу, розділившись на декілька груп, пройшли екскурсією по обох корпусах, відвідали аудиторії, лабораторії, майстерні, зазирнули у їдальню, спортивний та тренажерний зали, медпункт, бібліотеку, музей, зупинялись біля інформаційних стендів та дозвіллєвих куточків. Кожен охочий зміг отримати інформаційні буклети зі спеціальностей, що його зацікавили, та визначитися з вибором майбутньої професії.