«Арт-терапія» як джерело натхнення та заспокоєння: політехніки долучились до заходу в межах проєкту Smart space

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото із заходу

У рамках проведення заходу «Арт терапія», що проходив за підтримки креативного інноваційного простору для навчання і розвитку Smart space, відбулася зустріч із молоддю з метою отримання досвіду подолання стресових ситуацій та можливостей реагування на виклики у важких емоційних станах. Співорганізатор заходу Ірина Андрушків, доцентка кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, представила присутнім основну тренерку – клінічну психологиню Ольгу Германович, яка проводить практику в напрямі когнітивно-поведінкової терапії, EMDR-терапії, схема-терапії та арт-терапії.

Учні загальноосвітніх закладів на зустрічі знайомилися з майндфулнес-терапією, яка має доказову дослідницьку базу в боротьбі з депресією, тривожністю й іншими проблемами ментального здоров’я. Головна її мета – звільнити людей від схильності автоматично реагувати на думки, емоції, події життя. Завдяки арт-терапії та різним стабілізаційним технікам учасники заходу отримали відповіді на запитання, як справлятися з негативними емоціями та як долати стрес у різних ситуаціях.

До заходу долучились викладачі та студенти кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну, презентувавши експозицію живописних робіт, виконаних студентами першого курсу спеціальності «Дизайн». Доцентки кафедри ДОА Зоряна Климко та Юліана Петровська зорієнтували учнів на те, що елементи образотворчого мистецтва дають змогу ширше розкривати свої почуття, емоції, бажання чи мрії. Також поспілкувалися про можливість здобуття творчої професії на кафедрі дизайну та основ архітектури, провели ознайомчу екскурсію в головному корпусі Університету. Майбутні абітурієнти з цікавістю оглянули художні композиції та проєктні розробки студентів, продемонстровані на експозиційних стендах кафедри ДОА.

До присутніх на арт-терапії долучилась випускниця кафедри Вероніка Прохорова, яка нещодавно відкрила персональну виставку «Мій світ». Вона зазначила, що мистецтво живопису – це теж так звана арт-терапія. Як митець, Вероніка створює свої картини, не лише інтерпретуючи елементи природи та пейзажі на полотнах, використовуючи засоби стилізації, але й розкриває глядачам своє бачення реальності, свої почуття, емоції, з якими вона дивиться на оточуючий світ.

Згодом молода художниця провела учнів на власну виставку живопису в центрі міста Львова (вул. Староєврейська, 22), де захопила розповіддю про можливості реалізації творчого потенціалу.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу