Аспірант кафедри політології та міжнародних відносин візьме участь у міжнародній програмі PROM

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Олександр Соколовський

Аспірант кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки другого року навчання спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Олександр Соколовський виграв індивідуальний грант у рамках міжнародної програми PROM – Міжнародного стипендійного обміну докторантів та вчених за сприяння Польського національного агентства з питань академічного обміну NAWA. Програма має на меті покращити компетенції аспірантів, сприяти їхньому дослідницькому та науковому розвитку.

Польське національне агентство академічних обмінів NAWA надає фінансування аспірантам в рамках участі у проекті.

Олександр Соколовський у червні 2021 року матиме змогу пройти наукове стажування у Вармінсько-Мазурському університеті в Ольштині, брати участь у наукових конференціях, працювати над своїм дисертаційним дослідженням у провідних бібліотеках Республіки Польща. Важливим є й те, що з минулого року до наукового керівництва аспірантом залучена професор Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині Тереза Астрамович-Лейк, яка є відомим польським науковцем у сфері розвитку транскордонної співпраці держав Центрально-Східної Європи щодо захисту прав національних меншин.

Практика показує, що навчання в аспірантурі дає добрі можливості для участі у різних міжнародних проектах та вивчення зарубіжного досвіду.