Представники команди проєкту Open4UA взяли участь у робочій зустрічі щодо оцінювання науки в МОН

Олександр Березко, координатор проєкту Open4UA
Open4UA project team took part in a working meeting on research assessment at the Ministry

Вчора, 10 липня 2024 року, в Міністерстві освіти і науки України відбулась робоча зустріч зі стейкхолдерами, на якій були обговорені пропозиції та зауваження суб'єктів наукової та науково-технічної діяльності (зокрема надані Національною академією наук України та національними галузевими академіями наук) до проєкту Методики оцінювання ефективності наукової (науково-технічної) діяльності наукових установ та закладів вищої освіти з метою її доопрацювання та удосконалення.

Головував та модерував зустріч заступник міністра Денис Курбатов. Після доповіді генерального директора Директорату розвитку науки МОН Григорія Мозолевича відбулась тривала дискусія, яка була непростою, але вкрай необхідною і конструктивною. Представники команди проєкту Програми ЄС Еразмус+ Open4UA теж взяли у ній участь, адже перед тим активно долучалися до розроблення методики.

Сподіваємось, що результати вчорашньої зустрічі стануть важливим кроком до якісного реформування системи оцінювання науки в Україні на основі передового досвіду ЄС та принципів глобальної Коаліції з розвитку оцінювання наукоовї діяльності (CoARA) та сприятимуть євроінтеграції нашої системи освіти і науки.

Члени команди Open4UA взяли участь у зустрічі в МОН Члени команди Open4UA взяли участь у зустрічі в МОН