Для студентів-дизайнерів Університету провели оглядову екскурсію за тематикою курсового проєктування

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Студенти четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки оглянули інтер’єри спортивних залів для тренування в рамках навчального курсового проєктування. Зокрема, відвідали сучасний фітнес-клуб «ЛІГА» та фітнес-центр Sport Life.

Під час навчальної екскурсії основну увагу зосередили на особливостях планування приміщень, їхню відповідність критеріям доступності, ергономічності й нормам техніки безпеки. Вдалось проаналізувати фірмовий стиль спортивних центрів, дизайн інтер’єру тренувальних залів, зокрема кардіозони, зони стрейчингу, студії групових занять, аквазони, використання та зберігання у них новітнього спортивного обладнання, тренажерів та інвентарю для аквафітнесу й аквааеробіки. Також студенти ознайомилися з актуальним оснащенням інтер’єру, зокрема інноваційними системами вентилювання і кондиціонування як невід’ємної технічної складової спортивного закладу.

«Комфортний та привабливий фітнес зал для занять має не лише вміщати велику кількість відвідувачів, бути затишним, а й містити правильно підібрані засоби дизайну інтер’єру, що будуть сприяти підвищенню мотивації і надихати до спортивних тренувань», – розповіла старша викладачка Анна Федак.

«Важливо в дизайні інтер’єру продумати кожен елемент, щоб навіть дрібні аксесуари поєднувалися та відповідали загальній стилістиці, не порушуючи цілісності. Важливим є конкурентоспроможність фітнес-клубу на ринку, тому фірмовий стиль закладу повинен бути оригінальним, проте з урахуванням напряму спортивних занять, видів навантажень і відповідати вимогам відвідувачів відповідно до їх вікових та індивідуальних особливостей», – зазначила доцентка Юліана Петровська.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії