Доцент кафедри міжнародної інформації Петро Сухорольський опублікував монографію «Основи футурології»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Обкладинка монографії

Доцент кафедри міжнародної інформації Львівської політехніки Петро Сухорольський успішно опублікував монографію «Основи футурології».

За останні десятиліття футурологія набула багатьох ознак окремої наукової дисципліни. У суспільстві існує значний попит на знання, які стосуються майбутнього, але водночас сфера уявлень людей про майбутнє перетворилася на простір для нещадної боротьби, колонізації та підступних маніпуляцій. З урахуванням цього у монографії зроблена спроба систематизації і розвитку футурологічних знань на основі критичного осмислення та аналізу великого масиву інформації щодо майбутнього – починаючи з ранніх утопій і закінчуючи сучасними концепціями цивілізаційного розвитку, за допомогою яких намагаються законсервувати минуле, схопити теперішнє або ж здійснити прорив у невідоме майбутнє.

Книга зорієнтована на науковців, практиків у різних сферах діяльності, а також на широке коло читачів, які хочуть розібратися в різноманітній і суперечливій інформації щодо перспектив людства та бажають самі долучитися до творення майбутнього.