Доцентка кафедри містобудування ІАРД взяла участь у виїзному засіданні Львівської екологічної ради

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з виїзного засідання

24 вересня 2024 року відбулось виїзне засідання Львівської екологічної ради спільно із членами Громадської екологічної ради при управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради на недобудованому сміттєпереробному заводі з біолого-механічної переробки відходів.

У рамках співпраці з управлінням екології та природних ресурсів ЛМР у заході взяла участь доцентка кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Галина Лукащук. Учасники обговорили механізм рекультивації Грибовицького полігону твердих побутових відходів та очищення фільтрату, необхідність компостування окремо зібраних харчових та зелених відходів, етапи будівництва механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ.

Рекультивація Грибовицького полігону на завершальній стадії I фази. Попереду ще багато викликів щодо будівництва заводу. Вже сьогодні є необхідність проведення екопросвітницької роботи щодо важливості відповідального сортування відходів.

Фото з виїзного засідання Фото з виїзного засідання Фото з виїзного засідання Фото з виїзного засідання Фото з виїзного засідання