Доцентка кафедри ПЛ, фулбрайтівська стипендіатка, активно представляє українську наукову спільноту в США

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Фото із заходу в США

Доцентка кафедри прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Ірина Карамишева, стипендіатка програми Fulbright Visiting Scholar 2023–2024, провадить дослідження на кафедрі лінгвістики Каліфорнійського університету (місто Девіс, США) на тему «Сучасні тенденції у контрастивних граматичних студіях (англійсько-українські паралелі)».

Зараз, коли Україна переживає повномасштабну агресію з боку росії, а численні українці мають статус переміщених осіб, є гостра потреба звернутися до засад міжкультурної комунікації, зокрема з використанням англійської мови, тож напрацювання методичних та навчальних матеріалів – одне з першочергових завдань мовознавців-прикладників.

Фулбрайтівські стипендіати не лише покликані провадити дослідження та спілкуватися з представниками міжнародної наукової спільноти, але й бути амбасадорами української культури в США. 20 квітня 2024 року Ірина Карамишева взяла активну участь як представниця української наукової спільноти у Global Cultures Parade, організованому Міжнародним центром Каліфорнійського університету міста Девіс (the International Center, University of California, Davis).

Фото із заходу в США Фото із заходу в США Фото із заходу в США Фото із заходу в США Фото із заходу в США Фото із заходу в США