Доцентка кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій пройшла підвищення кваліфікації на тему «Нові напрямки у виробництві соків» на підприємстві фірми Activ Sp. z o.o. (Польща).
На цьому підприємстві представниця Львівської політехніки вивчала технологію нового покоління плодових і плодово-овочевих соків з рекордним вмістом вітамінів та інших біологічно активних речовин (БАР). Це соки преміум класу (NFC – not from concentrate, не з концентрату).
Вивчено також спосіб фасування соків методом bag-in-box (мішок у коробці). Цей метод заснований на гарячому розливі (температура 86–88˚C) пресованого соку в багатошарові пакети з фольги із вбудованою пробкою. Пакет виконаний з LPPL HDPL абсорбентом кисню, який поглинає кисень із наповненого рідиною пакета, щоб продукт міг довше зберігати свіжість, не змінюючи смак та колір.