Гостьовий лектор із Польщі прочитав курс відкритих лекцій студентам кафедри ХТС

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У травні 2024 року до участі у програмі «Гостьовий лектор» Національного університету «Львівська політехніка» був залучений Roman Jaskulski – доктор наук (DSc.), професор із Вроцлавського університету навколишнього середовища та наук про життя. Він прочитав курс відкритих лекцій на тему «Нова генерація бетонів у будівництві» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», які виявили бажання поглибити свої знання за межами основної навчальної програми.

Гостьовий лектор провів поглиблений курс змістовних вузькофахових лекцій, присвячених проблемам сучасного бетонознавства, перспективам ринку бетону, ознайомив студентів із перспективами виробництва та використання бетону як найпоширенішого будівельного матеріалу у світі, новими трендами щодо використання у його складі різних добавок. Крім того, Roman Jaskulski ознайомив студентів з тематикою власних наукових досліджень, пов’язаних із розробленням складів самоущільнювальних та високоміцних бетонів з використанням шлаків металургії та золи теплових електростанцій.

Кафедра хімічної технології силікатів щиро дякує професору Jaskulski за прочитаний на волонтерських засадах курс лекцій для українських студентів, вагомий внесок у розвиток міжнародної освіти і сподівається на продовження співпраці у майбутньому!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції