Гранти для партнерств між Великою Британією та Україною університетам – учасникам програми LUTUR

Британська Рада в Україні
Фото із зустрічі за програмою LUTUR

Гранти для партнерств між Великою Британією та Україною мають на меті сприяти співпраці між закладами вищої освіти двох країн. З жовтня 2023 по березень 2024 року Британська Рада реалізовувала програму «Лідери трансформації університетів задля відродження України» (LUTUR), у рамках якої шість університетів-учасників ініціювали проєкти інституційних змін. Зокрема, команда Національного університету «Львівська політехніка» після завершення навчання за програмою LUTUR впроваджуватиме зміни в системи документообігу Університету.

Експертиза та досвід університетів Великої Британії стане у нагоді українським колегам для успішного впровадження змін. Британська Рада пропонує гранти для партнерств з метою сприяння обміну знаннями та розвитку спільних проєктів.

Партнерські гранти надають британським університетам для співпраці тільки з шістьма університетами – учасниками програми LUTUR. До участі у програмі не приймають нові українські університети.

Очікувані види діяльності проєктів

  • Етап 1: Навчальний візит до Великої Британії. Університети Великої Британії прийматимуть команди українських університетів відповідно до тематичних напрямків для обміну передовим досвідом, обговорення пропозицій щодо поліпшення проєктів та дослідження можливостей для довгострокової співпраці.
  • Етап 2: Партнерський грант. Після візиту партнерства створюватимуть і подаватимуть спільні проєктні пропозиції, спрямовані на реалізацію проєктів інституційних змін в українських університетах і подальше зміцнення академічної співпраці між Великою Британією та Україною.

Крайній термін подання заявок – 2 серпня 2024 року.

Докладніше – на сайті Британської Ради в Україні.