Львівська та Дніпровська політехніки обмінюються досвідом з підготовки фахівців-міжнародників

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У рамках співпраці кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» та кафедри міжнародних відносин і аудиту Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» з метою обміну досвідом для студентів обох університетів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» було проведено спільні лекційні заняття.

Зокрема, 29 листопада 2021 року доцент Дніпровської політехніки Анастасія Перфільєва прочитала лекцію на тему «Особливості міжнародного середовища початку ХХІ століття», а доцент кафедри політології та міжнародних відносин ІГСН Олег Цебенко 30 листопада 2021 року – лекцію на тему «Концептуальний вимір Східного партнерства». У листопаді та грудні двоє викладачів Дніпровської політехніки проходять стажування на кафедрі політології та міжнародних відносин Львівської політехніки, беруть участь у наукових семінарах кафедри. Також викладачі Львівської політехніки поділились досвідом реалізації міжнародного проєкту Програми Erasmus+ Модуль Жана Моне «Ініціатива Східного партнерства ЄС: можливості для України», який кафедра реалізує вже другий рік.

Студенти обох університетів задавали запитання, висловлювали свої побажання щодо розвитку подальшої міжуніверситетської співпраці, зокрема проведення спільних заходів. Особливу увагу було приділено питанням обміну досвідом підготовки фахівців-міжнародників, аналізу ринку праці, вивчення сучасних тенденцій у сфері міжнародних відносин.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції