Науковці Університету мають змогу користуватися базою даних Web of Science корпорації Thomson Reuters

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Герб Львівської політехніки

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся семінар за участю представників компанії Thomson Reuters та консорціуму e-VERUM. У рамках проекту «ТОРНАДО» науковці Університету з 1 січня до 29 лютого 2016 року отримали тестовий доступ до наукометричної бази даних Web of Science корпорації Thomson Reuters.

Учасників семінару та гостей тепло привітала начальник науково-дослідної частини Університету Лілія Жук. Вона наголосила, що робота з інформаційною платформою Web of Science допоможе насамперед підвищити рівень публікацій вітчизняних науковців.

Семінар проходив у два етапи. Першими з базовими можливостями платформи змогли ознайомитись члени редакційних колегій наукових періодичних видань. Окремий семінар проведено для працівників науково-дослідної сфери.

Фахівець із наукометричних ресурсів, кандидат психологічних наук Маргарита Сидорова, котра представляла компанію Thomson Reuters, проаналізувала практичні аспекти роботи із запропонованими інформаційними продуктами. Вона ознайомила учасників семінару з технологіями пошуку актуальних публікацій у реферативній базі даних Web of Science Core Collection, сортування списків за різними критеріями тощо.

Про інші особливості продуктів компанії розповів Олег Сябренко, менеджер із розвитку бізнесу в Україні та Білорусі департаменту наукових досліджень та інтелектуальної власності.

Оскільки Web of Science є відомим міжнародним інформаційним ресурсом щодо наукових публікацій та цитування, користування ним дасть змогу підвищити продуктивність та ефективність діяльності вчених, посприяє збільшенню кількості публікацій у провідних наукових виданнях та допоможе поліпшити показники української науки в міжнародних рейтингах.