Науковців Університету запросили бути редакторами спеціального випуску журналу Sustainability

Кафедра хімічної технології переробки нафти та газу
Заставка до матеріалу

Кафедра хімічної технології переробки нафти та газу Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» запрошує всіх охочих подавати статті до журналу Sustainability (ISSN 2071–1050, CiteScore 6.8, IF 3.9), де виходить важливий спеціальний випуск Sustainable Road Construction Materials: Challenges & Innovations.

Головним редактором спецвипуску призначено доцента кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Володимира Гуньку. Також редакторами спецвипуску є науковці Університету Юрій Сідун, Юрій Демчук та Юрій Присяжний.

Сьогодні одним з найактуальніших питань у дорожньому будівництві є використання вторинних матеріалів для сприяння сталому розвитку. Оскільки відновлювані ресурси стають усе більш дефіцитними, частка повторно використовуваних матеріалів у дорожньому будівництві зростає з кожним роком. Ця тенденція підкреслює нагальну потребу у використанні у цій сфері як традиційних, так і інноваційних матеріалів.

У цьому спеціальному випуску буде висвітлено важливі результати досліджень і досягнення, які пов’язані з рециклінгом дорожньо-будівельних матеріалів, використанням різноманітних відходів промисловості (наприклад, вторинного пластику, золи, шлаків та інших) та енергозберігальних (теплих і холодних) технологій для укладання дорожнього покриву.