Інженерні змагання від BEST: незабаром в Університеті відбудеться European BEST Engineering Competition

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
BEST

Є одна дуже добра прикмета: уже багато років наприкінці осені політехніки починають активно думати, гуртуватися зі своїми креативними друзями, шукати цікаві рішення й багато-багато працювати. Ні, це ще не сесія… Це Інженерні змагання від BEST – EBEC (European BEST Engineering Competition).

Цього року Львів-EBEC готує трохи новинок. Змагання триватимуть від 29 листопада до 3 грудня. Уперше у вихідні команди теж активно працюватимуть. Але в тому якраз і «фішка», адже від п’ятниці ніхто нікуди не поспішає, тривалість роботи над виконанням завдань збільшиться від 4 до 8 годин, а більше часу – то й більше можливостей для кращого виконання поставленої задачі.

Також, на противагу минулорічним змаганням, коли не відбувався фінальний етап, цьогоріч переможці національного етапу позмагаються з командами з інших країн у сонячній Італії, а саме у місті Турин.

Думаю, пам’ятаєте, що Інженерні змагання відбуваються у двох категоріях: Team Design (практичне розв’язання завдань, яке полягає у створенні якогось пристрою з обмежених ресурсів) та Case Study (комплексний аналіз економічної, соціальної або бізнес-ситуації і пошук найбільш ефективних варіантів її розв’язання). І в три етапи: EBEC Local – організовує локальний осередок BEST на базі свого університету. EBEC Ukraine (національний етап) – переможці кожної із категорій з усіх локальних змагань (Львів, Київ, Запоріжжя і Вінниця) збираються в одному з цих міст, щоб позмагатися за можливість побувати впродовж 10 чудових днів у сонячній Італії. Ну і, власне, кульмінаційний EBEC Final (загальноєвропейський етап) – 120 переможців національних та локальних змагань із 34 країн Європи з’їдуться цього року до міста Турин (Італія), щоб вибороти титул найкращого Інженера Європи.