Оголошено відбір кандидатів до складу НМК (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу», а також закінченням терміну повноважень науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України розпочинається прийом документів від претендентів до складу НМК (підкомісій).

Зазначеним наказом затверджено структуру та кількісний склад науково-методичних комісій (підкомісій). Оновлена структура формувалась з урахуванням переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої та фахової передвищої освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2024 року № 1021).

Загалом має бути сформовано 11 науково-методичних комісій та 107 підкомісій.

Основним завданням науково-методичних комісій (підкомісій) є розроблення стандартів вищої освіти, на підставі яких заклади вищої освіти розроблятимуть власні освітні програми. Стандарти вищої освіти розробляються в межах кожного рівня вищої освіти з кожної спеціальності з урахуванням Національної рамки кваліфікацій.

До складу НМК (підкомісій) не можуть входити керівники і заступники керівників закладів вищої освіти (наукових установ), члени галузевих експертних рад НАЗЯВО, а також більше одного представника від закладу вищої освіти (наукової установи) до однієї підкомісії.

Документи від претендентів приймають з 1 до 25 жовтня 2024 року в паперовому або електронному вигляді.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.