Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові долучається до стейкхолдерів кафедри міжнародної інформації

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Фото із зустрічі

15 травня 2024 року завідувач кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки професор Василь Гулай та асистент кафедри Володимир Гулима відвідали Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові.

Віцеконсул Михайло Гук розповів про передумови відкриття цієї дипломатичної установи у вересні 2014 року (до речі, тоді воно стало другим (після Запоріжжя) Почесним консульством Республіки Болгарія в Україні), основні напрями та результати роботи за минуле десятиліття й окремо наголосив на важливості співпраці Львівської політехніки як одного з провідних ЗВО нашої держави з найбільшими університетами Болгарії за пріоритетними напрямами освітньої, наукової та культурно-просвітницької діяльності.

У продовження розмови професор Василь Гулай акцентував на специфіці підготовки інформаційних аналітиків-міжнародників на кафедрі міжнародної інформації, зацікавленості у спільному пошуку та розробці актуальних тем українсько-болгарських відносин як у студентських курсових та кваліфікаційних роботах, так і в дослідженнях викладачів-експертів Львівської політехніки. Зокрема, із зацікавленням було розглянуто аналітичний допис професора Гулая для інформаційного порталу української діаспори «Стожари» «Відносини України та Болгарії в 2024 році: політичні виклики та перспективи нового формату співробітництва в реаліях позачергових парламентських виборів 9 червня».

До розмови також долучився один із найактивніших стейкхолдерів кафедри МІ, голова Громадської організації «Аналітичний центр регіонального співробітництва» Олександр Поронюк.

Кафедра міжнародної інформації щиро вдячна віце-консулу Почесного консульство Республіки Болгарія у місті Львові Михайлові Гуку на зустріч та започаткування співпраці!