Львівська політехніка отримала лабораторію гнучкого програмування від компанії Sigma Software

Прес-служба Львівської політехніки
Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software

Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software відбулося днями у навчальному корпусі № 29 Національного університету «Львівська політехніка». Ця будівля, яку Університету передала міська влада і в якій провели капітальний ремонт, нині сяє, як нова копійка. Сюди перебралася частина кафедри програмного забезпечення.

Понад два роки тому між цією кафедрою та компанією Sigma Software було укладено угоду про співпрацю. Першим вагомим результатом її стала нова лабораторія гнучкого програмування. Вступним словом урочистість відкрив завідувач кафедри доктор технічних наук Віталій Яковина. Студентів і викладачів Львівської політехніки привітав із цією подією директор University Sigma Software Михайло Антонович. Він підкреслив, що відкриття лабораторії – не просто доброчинність від компанії, це об’єктивний процес інтеграції університетської науки та ІТ-компаній. Звертаючись до студентів, Михайло Антонович сказав: «Те, що ми посіяли сьогодні, дасть у майбутньому щедрий врожай».

Компанія обладнала лабораторію гнучкого програмування сучасними ноутбуками, мультимедійними проектором, екраном, комфортними меблями тощо.

Проректор із науково-педагогічної роботи Львівської політехніки професор Дмитро Федасюк зазначив, що програмісти Університету – у трійці лідерів в Україні. Але треба ще багато зробити, щоб якість освіти у сфері ІТ-технологій відповідала вимогам сучасного ринку праці. Потрібно постійно оновлювати навчальні програми, вчитися мають не лише студенти, а й викладачі. «Ваш внесок, – підкреслив професор Федасюк, – неодмінно окупиться , а ваша інвестиція не буде марною».

Директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Університету професор Микола Медиковський висловив упевненість в тому, що співпраця Sigma Software та Інституту буде поглиблюватися, а працівники компанії долучаться до захисту реальних курсових і дипломних проектів майбутніми програмістами. «Сподіваюся, що лабораторія працюватиме безперервно весь навчальний рік, а вікна у ній світитимуться до пізнього вечора», – сказав він на завершення.

Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software Урочисте відкриття лабораторії від компанії Sigma Software