Політехніка співпрацює з Uitware Azure University Bootcamp для розширення можливостей студентів ІТ-спеціальностей

Кафедра електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій
Фото із вручення сертифікатів

Завершився Uitware Azure University Bootcamp – 10-тижнева програма, спрямована на засвоєння студентами практичних навичок з IT, які є дуже важливими для успіху в сучасному технологічному світі. Ініціатива створена у партнерстві з провідними українськими університетами, зокрема Національним університетом «Львівська політехніка», Українським католицьким університетом, Львівським національним університетом імені Івана Франка та IT Step University. За її допомогою студенти отримали доступ до галузевих знань від світових експертів і професіоналів Microsoft.

Університетський тренінг Uitware Azure Bootcamp надав студентам практичний досвід роботи з передовими технологіями за допомогою ретельно розробленої навчальної програми. Учасники не лише ознайомилися з останніми досягненнями в Microsoft Azure, але й отримали додаткові кредити з окремих навчальних предметів. Крім того, студенти мали можливість отримати ваучери Microsoft Certification, підвищивши рівень кваліфікації та розширивши свої кар’єрні перспективи.

Задуманий як інтенсив, кожен тиждень тренувального буткемпу складався з двох ключових компонентів.

  • Лекції: ці сесії, які проводили експерти галузі, охоплювали широкий спектр тем, важливих для ІТ-фахівців, зокрема хмарні обчислення, найкращі практики розробки програмного забезпечення, методології DevOps, новітні розробки у сфері штучного інтелекту і Data Science.
  • Модулі Microsoft Learn Challenge: ці інтерактивні модулі з гейміфікованим підходом до навчання мотивували студентів завершити Microsoft Learn упродовж 10 тижнів буткему. Беручи участь у цих змаганнях, студенти отримали практичні навички роботи з різними продуктами та службами Microsoft, залишаючись залученими до буткемпу.

Занурюючись у сценарії бізнес-середовища та виконуючи практичні вправи, здобувачі вищої освіти  отримали знання та передові практики, необхідні для розвитку в сучасному ІТ-середовищі.

Деякі відгуки учасників з Львівської політехніки

  • Юліан Ваврик: «Буткемп дав мені навички створювати, розгортати, керувати й захищати хмарні програми за допомогою Azure, даючи розвиток моїй ІТ-кар’єрі».
  • Вікторія Томчакова: «Буткемп дав мені багато нових знань і покращив моє розуміння хмарних сервісів та їхньої важливості. Це, безсумнівно, допоможе мені на шляху до того, щоб стати Data Scientist».
  • Дмитро Шнира: «Найцінніша інформація для мене – базові навички роботи з сервісом Azure і всіма його інструментами, а після буткемпу, на мій погляд, Azure став одним із найзручніших середовищ для роботи з хмарними сервісами. Можу відзначити лише позитивні враження від буткемпу».
  • Дмитро Костельний: «Цей буткемп надихнув мене почати розвиватися як фахівець DevOps, включаючи можливості машинного навчання і Data Science».

Про Microsoft Learn Challenges

Microsoft Learn Challenges пропонує гейміфікований підхід, щоб мотивувати студентів пройти навчальний контент Microsoft Learn упродовж визначеного терміну. Беручи участь у цих змаганнях, учасники можуть отримати необхідні навички, щоб досягти більшого з технологіями через захопливе навчання та підібраний вміст у продуктах і службах Microsoft. Чіткі дати початку та завершення допомагають студентам бути зосередженими і мотивованими, гарантуючи, що вони визначать пріоритети й ефективно досягнуть своїх навчальних цілей у заданий проміжок часу. Поєднуючи Microsoft Learn Challenges з іншими програмами підвищення кваліфікації, такими як буткемпи, можна створити комплексні й цікаві навчальні матеріали для учасників.