Політехніки завітали до Нижньосірогозького ліцею на Херсонщині, щоб вивчити питання встановлення ГНСС-станції

За матеріалами сайту Нижньосірогозького ліцею
Фото з візиту

З метою попередження і запобігання виникнення природних та техногенних надзвичайних ситуацій на території Південно-Західного регіону України за фінансової підтримки Міністерства освіти і науки за державним замовленням реалізується проєкт із формування автоматизованої системи моніторингу регіональних деформацій земної поверхні, який виконує Національний університет «Львівська політехніка». Проєктом передбачено встановлення глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) у восьми областях України.

11 жовтня 2021 року до опорного закладу «Нижньосірогозький ліцей» Нижньосірогозької селищної ради Херсонської області завітали представники Львівської політехніки на чолі з директором Інституту геодезії, доктором технічних наук, професором Корнилієм Третяком. У ході зустрічі обговорювали питання встановлення ГНСС-станції на будівлі закладу освіти, що дасть можливість розширити кількість таких станцій за допомогою комплексного та щільного розміщення на будівлях навчальних закладів регіону.

Фахівці розповіли про особливості роботи цієї станції, адже вона є безпечною для людей і довкілля, оскільки не випромінює радіохвиль і працює в пасивному режимі на прийом сигналів з навігаційних супутників системи GPS. Роботи планують розпочати у листопаді.