Представники кафедри фінансів взяли участь в обговоренні Національної стратегії розвитку фінансової грамотності

Кафедра фінансів Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

У червні 2021 року Національний банк України ініціював початок роботи над Національною стратегією розвитку фінансової грамотності до 2025 року. У межах Міжвідомчої робочої групи, до якої входять шість міністерств та три регулятора фінансового сектору, погоджено структуру й основні положення документа.

До експертної групи «Фінансова грамотність. Освіта» від кафедри фінансів Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» увійшли д.е.н., професор Віталій Рисін, к.е.н., доцент Ольга Коць і старший викладач Олег Сергеєв.

Наразі триває громадське обговорення проєкту Стратегії з різними групами експертів. Зокрема, 3 вересня 2021 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбулося експертне обговорення проєкту Національної стратегії розвитку фінансової грамотності до 2025 року, у якому взяли участь представники кафедри фінансів.

Думки учасників були дуже різними, проте усі зійшлися на тому, що вивчення фінансової грамотності – це актуальне завдання. Відкритим залишилося питання, чи повинна така дисципліна бути обов’язковою у вищих навчальних закладах, чи достатньо, щоб вона була вибірковою, або ж достатнім є обов’язкове вивчення «Фінансової грамотності» на рівні 9–11 класів.