Представниця Університету взяла участь у міжнародному заході за проєктом CERV Her Voice

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності
Фото із заходу в Іспанії

Перший міжнародний захід за проєктом Європейського Союзу CERV Her Voice про сталий розвиток і розширення прав та можливостей для жінок, у якому Національний університет «Львівська політехніка» є асоційованим партнером, відбувся 13–15 травня в місті Денія (Іспанія). У заході, організованому координатором проєкту – університетом UNED Denia, взяли участь представники Румунії, Франції, Польщі, Італії, Словенії, Латвії, Іспанії та України.

Her Voice – це проєкт CERV (громадянство, рівність, права та цінності), який фінансує Європейський Союз. Він спрямований на проведення комплексу міжнародних заходів у кожному з міст-партнерів, де учасники з усієї Європи налагоджують співпрацю європейських міст для сприяння розширенню прав і можливостей жінок у контексті Порядку денного ЄС до 2030 року та екологічного переходу в Європі. Проєкт досліджуватиме такі концепції, як Міська програма та роль жінок у європейському зеленому переході для сприяння сталому майбутньому Європи. Основна мета Her Voice полягає в активізації ролі жінок у громадському житті й у сфері сталої енергетики та стійких ресурсів. Проєкт має на меті посилити участь жінок у формуванні місцевої зеленої та сталої політики, а також зробити внесок у локалізацію Глобального та Міського порядку денного до 2030 року, ініціатив Нового європейського Баухаузу та Зеленої угоди в Європі.

На зустрічі у мерії м. Денія виступили мер міста В. Грімальт, радниця м. Альфас дель Пі І.М. Муньос, консультант проєкту Her Voice А. Лоренте, директорка UNED Д. Марті, секретар центру UNED Х. Монсеррат і професор права UNED Е. Соуто. Далі відбувся навчальний візит на виноробню Les Freses de Jesús Pobre, а також презентація-дискусія Human Library про кращі практики і досвід різних країн, яку модерував А.П. Санчес (координатор програми Agenda 2030).

Другий день проєкту пройшов у мерії м. Хабія, де також були презентовані кращі практики в регіоні за тематикою та проведено інтерактивну сесію щодо Цілей сталого розвитку у контексті проєкту. Далі учасники з кожної країни представили свої організації, а також втілювані проєкти щодо сталого розвитку та прав жінок. Проєкт завершився у клубі Nautico м. Денія презентацією про збереження морського біорізноманіття.

Координатором проєкту від Національного університету «Львівська політехніка» є доцентка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту Наталія Горбаль, яка і взяла участь у заході.

Щиро дякуємо організатору – UNED Denia, зокрема його директорці Raquel Martí та консультанту проєкту Her Voice Alberto Lorente Saiz, за запрошення до участі в проєкті, надзвичайно корисну й цікаву подію та плідну співпрацю!

Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії