Професор Університету Джорджії (США) прочитав лекцію для магістрантів кафедри органічної хімії

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

21 травня 2024 року на кафедрі органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» відбулась непересічна подія. Для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», лекцію з курсу «Полімери у виробництві продуктів харчування та косметичних засобів» прочитав доктор Сергій Мінько, який працює професором кафедри хімії Університету Джорджії (м. Атени, США). Тема лекції – «Полімерні браші».

Професор Мінько провів цікаве та змістовне заняття, поділившись зі студентами останніми досягненнями в галузі створення, дослідження властивостей і використання полімерних щіток («брашів»). У лекції було докладно розглянуто теоретичні основи формування та напрями практичного застосування полімерних брашів, зокрема в біології та медицині для лікування онкологічних захворювань, а також для створення «розумних» поверхонь.

Лекція викликала неабиякий інтерес у студентів та викладачів, про що свідчить жвава дискусія та велика кількість запитань до професора Мінька після закінчення доповіді.

Крім того, Сергій Мінько ознайомив присутніх із загальною інформацією про Університет Джорджії, тематикою наукових проєктів його наукової групи і можливостями освітньої та наукової співпраці з кафедрою органічної хімії в галузі підготовки аспірантів.

Колектив кафедри органічної хімії щиро вдячний професору Сергію Міньку за плідну співпрацю!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції