Програма «Візит-професор» на кафедрі теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права

Кафедра теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права
Герб Львівської політехніки

Кафедра теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права Львівської політехніки активно розвиває міжнародні зв’язки. Сьогодні, співпрацюючи в рамках укладених угод з іноземними закладами вищої освіти, викладачі кафедри, докторанти, аспіранти і студенти беруть участь у міжнародних освітніх проєктах, конференціях, стажуваннях, наукових форумах, симпозіумах та семінарах. На кафедрі активно впроваджують програму Visiting professor, яка спрямована на створення і розвиток системи міжнародної академічної мобільності науково-педагогічних працівників та студентів.

На сьогодні в рамках цієї програми залучено двох «візит-професорів», один з яких є представником університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Польща) – доцент кафедри конституційного права Факультету права та адміністрації Марцін Голембіовскі. Професор викладає для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» четвертого курсу навчальну дисципліну «Основи права Європейського Союзу», а також здійснює керівництво бакалаврськими кваліфікаційними роботами.

«Візит-професор» із Норвегії – суддя окружного суду міста Мосс, головуючий суддя у цивільних та кримінальних справах Трон Гудерсен – проводить лекційні заняття в межах міжнародного факультативного курсу «Права людини: ЄС, глобалізація та міжнародна юстиція».