Проєкт, координатором якого є Львівська політехніка, став переможцем конкурсу Програми «Горизонт Європа»

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Заставка до матеріалу

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації взяв участь як партнер консорціуму у конкурсі проєктів Програми «Горизонт Європа» Excellence Hubs (HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-07-01). Проєктний запит – «Центр досконалості для розумного сільського господарства та циклічної біоекономіки на шляху до стійкого агропродовольчого сектора, що розширюється в країні (і за їх межами)».

За підсумками конкурсу проєкт увійшов до переліку 11 переможців конкурсу, рекомендованих до фінансування, з-поміж 205 проєктних запитів. AGRI-BIOCIRCULAR-HUB – це перша у своєму роді ініціатива, спрямована на створення мережі центрів передового досвіду світового рівня у секторах біоциркулярної економіки для сільського господарства.

До складу консорціуму входить 21 партнер з України, Польщі, Латвії, Іспанії та Бельгії. Координатором проєкту є Національний університет «Львівська політехніка». Тип проєкту – Coordination and Support Actions («Координація та підтримка дій»).

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, зазначила: «Проєкт має на меті об’єднати й розкрити потенціал трьох регіональних інноваційних екосистем у трьох країнах розширеного партнерства (Польща, Латвія та Україна) за підтримки однієї з провідних науково-експертних організацій ЄС у галузі – це Університет Vic – Бета-технологічний центр, Іспанія. Створення міцних зв’язків між академічними колами, урядовими структурами, бізнесом та громадянським суспільством сприятиме розв’язанню викликів зеленого переходу, поєднанню ефективності та продуктивності в аграрному секторі, зберігаючи при цьому довкілля, біорізноманіття та природні ресурси».

Реалізацію проєкту заплановано на 2025–2028 роки, загальна сума фінансування від Європейської Комісії становитиме майже 6,0 млн. євро.