Привітання ректора Львівської політехніки з Днем Конституції України

Ректор Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Дорогі політехніки!

День Конституції України вже понад десять років для нас має суттєво глибше значення, ніж просто державне свято. За час десятилітньої війни та майже трирічної особливо нещадної ворожої агресії ми особливо гостро усвідомлюємо, наскільки важливими є наші права на суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу.

«Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути» ― ці слова відомого політичного та громадського діяча В’ячеслава Липинського, сказані ще на початку минулого століття, актуальні і для нашого сьогодення.

Тож будьмо єдиними в нашій боротьбі та прагненні не лише зберегти, а й розвинути нашу країну. Станьмо, незалежно від місця перебування, роду заняття чи світоглядних позицій, амбасадорами нашої Держави у світі, засвідчуючи своїми вчинками велику любов і повагу до героїзму наших воїнів, які продовжують у нелюдських умовах протистояти ворогові.

Бажаю перемоги та згуртованості, моральної витримки та сили задля того, щоб ми та наші діти й онуки мали право називатися українцями на своїй, Богом даній землі!


Юрій Бобало,
ректор Національного університету
«Львівська політехніка»