Розпочалася додаткова сесія вступних іспитів у магістратуру й аспірантуру

Анна Зіганшина, Центр комунікацій
вступ

Розпочалася додаткова сесія вступних іспитів у магістратуру й аспірантуру — єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, цього року участь у додатковій сесії планують взяти понад 22 тисячі вступників.

Початок вступного випробування в першу зміну о 10:00, у другу — о 15:00. Допуск до пункту тестування розпочинатимуть за 30 хвилин і припинятимуть за 10 хвилин до початку випробувань.

У пункті тестування вступники мають пред’явити екзаменаційний листок і оригінал паспорта, на підставі якого відбувалася реєстрація. Учасникам ЄВІ та ЄФВВ рекомендують перевірити правильність оформлення екзаменаційного листка. У разі, якщо на ньому немає фото чи підпису представника приймальної комісії, вступникові потрібно звернутися до приймальної комісії, щоб усунути недоліки. Якщо учасник іспиту запізниться або на вході до пункту тестування не пред’явить відповідних документів, його не допустять до участі в тестуванні.

На початку іспиту учасникам варто уважно слухати промову інструктора та прочитати інструкцію щодо роботи із сервісом для тестування. Якщо буде потрібна допомога або роз’яснення щодо функцій сервісу для тестування, виникнення нестандартних ситуацій, учасник має звернутися до інструктора. У разі виникнення надзвичайної ситуації або оголошення повітряної тривоги учасники іспиту мають дотримуватися вказівок персоналу.

Якщо учасники тестування виявлять факти порушення процедури проведення ЄВІ чи ЄФВВ, вони мають право подати заяву щодо порушення процедури до моменту виходу з пункту тестування.

Інформацію про результати додаткової сесії за шкалою 100–200 балів буде розміщено в кабінетах учасників 20 серпня.

Додаткова сесія іспитів триватиме до 14 серпня.