Стажування викладачів кафедри ХТПП в Інституті макромолекулярної хімії Чеської академії наук: нові можливості для співпраці

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото зі стажування в Чехії

Нещодавно викладачі кафедри хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки пройшли міжнародне стажування в Інституті макромолекулярної хімії Чеської академії наук у місті Празі, Чеська республіка. Учасниками академічної мобільності стали професор кафедри Володимир Скорохода, доцентка Наталія Семенюк і старша викладачка Галина Дудок.

Під час стажування було проведено зустрічі з директором Інституту Jiѓi Kotek, керівниками відділів Інституту – Daniel Horák, керівником відділу полімерних частинок, і Zdeněk Starý, керівником відділу переробки полімерів, а також науковцями відділу біомедичних полімерів.

Викладачі Львівської політехніки ознайомилися з організацією наукових досліджень в Інституті, новими матеріалами біомедичного призначення і технологіями їхнього одержання, включаючи колоїди з полімерним покриттям на основі магнітних та/або наночастинок. Вони вивчили сучасні методи досліджень полімерних матеріалів і нанокомпозитів, а також роботу сучасного обладнання для дослідження полімерів та композитів, що також буде корисним для викладання низки дисциплін бакалаврського та магістерського рівня зі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», зокрема освітньо-наукових і освітньо-професійних програм «Хімічні технології високомолекулярних сполук», «Хімічної технології переробки полімерних та композиційних матеріалів», і зі спеціальності 163 «Біомедична інженерія»«Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення».

Одним із важливих аспектів стажування було обговорення спільних наукових досліджень між відділом полімерних частинок Інституту макромолекулярної хімії Чеської Академії наук і кафедрою хімічної технології і переробки пластмас Львівської політехніки, а також особливостей стажування аспірантів та навчання студентів.

Крім того, викладачі взяли участь у відкритому семінарі на тему «Захисні полімерні покриття наночастинок на основі лантаноїдів».

Після завершення стажування керівництво Інституту провело для учасників стажування екскурсію Старою Прагою.

Професор Володимир Скорохода запросив чеську сторону взяти участь у V Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективні полімерні матеріали і технології», яку заплановано провести 24–26 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка».

Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії Фото зі стажування в Чехії