Студентка кафедри ПМВ взяла участь у проєкті програми NAWA в Університеті Валенсії (Іспанія)

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності в Іспанії

Нещодавно студентка ІІ курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Анастасія Шкіль взяла участь у проєкті FORTHEM Альянс «Європейські вибори 2024 і майбутнє Європи» в Університеті Валенсії (Іспанія) за підтримки Польської національної агенції академічних обмінів (NAWA).

Короткострокова академічна мобільність була спрямована на об’єднання студентів та викладачів, які зацікавлені у досліджені європейських студій. Програма сприяла поширенню міждисциплінарних знань про Європейський Союз та покращить розуміння актуальності виборів до Європейського парламенту 2024 року для поточних і майбутніх викликів Європи.

Анастасія розповіла про програму та враження від проєкту:

«Програма була досить насиченою, значну частину заходів становили лекції та дискусії на різні теми, зокрема, ми говорили про вибори до Європейського Парламенту в міжнародному контексті, проблеми молоді в ЄС, використання онлайн політичних платформ, зміни у політиці ЄС. Цікавим було активне обговорення питання розширення ЄС та перспектив вступу України до Європейського Союзу, адже для нас важливо знати думку не лише керівних органів щодо цього, а й громадян держав ЄС.

Окрім лекційних занять, долучалася до активностей. Разом з іншими учасниками з України аналізували, які наслідки для України матимуть результати виборів до Європейського Парламенту 2024. Важливою подією було моделювання засідання Європейського Парламенту, за підсумками якого запропонували розв’язання проблеми й порівняли з дійсним рішенням Парламенту. У рамках програми мали змогу відвідати Регіональний парламент Валенсії, дізнатися більше про адміністративний устрій Іспанії, обов’язки депутатів регіону й особливості роботи парламенту.

Завдяки короткостроковій академічній мобільності я поглибила знання у сфері європейських студій, удосконалила навички комунікативні, командної роботи, критичного мислення, комплексного розв’язання проблем, налагодила контакти з організаторами мобільності, а також учасниками з інших європейських університетів, щоб сприяло обміну досвідом та надало можливості для подальшої співпраці».

Анастасія щиро вдячна Центру міжнародної освіти Львівської політехніки і кафедрі політології та міжнародних відносин за можливість взяти участь у програмі мобільності.

Фото з програми мобільності в Іспанії Фото з програми мобільності в Іспанії Фото з програми мобільності в Іспанії Фото з програми мобільності в Іспанії Фото з програми мобільності в Іспанії Фото з програми мобільності в Іспанії