Студентки і викладачка кафедри соціології та соціальної роботи представили Університет на Літній школі у Бордо

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

З 17 по 21 червня 2024 року студентки спеціальності «Соціальна робота» кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Дарія Черкасова та Каріна Осіяненко, а також доцентка кафедри СР Софія Ставкова взяли участь у Міжнародній літній школі Higher Education resilience in refugee crises.

Тема готовності університетів до надання освітніх послуг біженцям – глобальна й актуальна, зокрема для нашого суспільства, академічної спільноти і фахівців соціальної роботи, адже проявилися наслідки багаторічної війни в Україні.

У рамках заходу університети-партнери презентували кейси та обмінювалися думками щодо створення умов для навчання студентів-біженців, реалізації їхнього волонтерського і громадянського потенціалу.

Учасників із Франції, України, Литви, Польщі, Словенії, Німеччини та Греції радо приймав Університет Бордо III імені Мішеля де Монтеня.

«Це, безумовно, дуже цінний професійний досвід для нас. Ми горді з того, що змогли долучитися до такої крутої ініціативи, поглибити свої знання й на перспективу застосувати їх у нашому університеті», – резюмували після завершення школи наші учасниці.

Школа проходила в рамках проєкту програми Erasmus+ «Стійкість вищої освіти до криз біженців: формування соціальної інтеграції через розбудову потенціалу, громадянську участь та визнання навичок» (AGILE), до консорціуму партнерів якого входить і Національний університет «Львівська політехніка».

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи