Студентки ІЕСК та ІНЕМ були учасницями школи із зеленої трансформації українських університетів у Вроцлавській політехніці

Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Фото з Літньої школи

16–21 вересня 2024 року у Вроцлавській політехніці (Польща) відбулася друга літня школа для українських студентів. Вона проходила під егідою Європейського Альянсу Unite!, до якого Вроцлавська політехніка за фінансової підтримки Польської національної агенції академічних обмінів NAWA доєднала сім українських закладів вищої освіти, серед яких і Національний університет «Львівська політехніка».

Навчання відбувалося в напрямі зеленої трансформації суспільства і, зокрема, українських університетів. Студенти прослухали цикл цікавих лекцій та взяли участь в ділових іграх, які охоплювали різні аспекти сучасного сталого розвитку суспільства, починаючи від зеленого бізнесу і менеджменту й закінчуючи розумними містами (smart city).

Наш університет представляло 9 студенток із двох інститутів:

  • з Інституту енергетики та систем керування – Катерина Ковалець і Олександра Цимбалюк (кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем), Софія Ціпкайло і Соломія Марків (кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій) та Анна Малишева (кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій);
  • з Інституту економіки і менеджменту – Марія Кондиревич, Соломія Кушпір, Оксана Стопець та Юлія Чопик (кафедра менеджменту організацій).

Усі заняття проводили англійською мовою. Учасники заходу одержали відповідні сертифікати.

Отриманий студентами досвід буде корисним для подальшого стимулювання інновацій, продуктивності та сталого розвитку нашої держави.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи