Студентки кафедри ЗМД взяли участь у третьому міжнародному заході проєкту CERV Solidaritown у Польщі

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності
Фото із заходу в Польщі

Студентки кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Ірина Кушнір та Катерина Долошицька взяли участь у третьому міжнародному заході дворічного проєкту CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) Solidaritown, який фінансує Європейський Союз та у якому Національний університет «Львівська політехніка» є асоційованим партнером. Захід організували 7–10 жовтня у місті Ґорліце (Gorlice, Польща) Фундація Autokreacja у співпраці з муніципалітетом громади міста.

Мер муніципалітету Ґорліце Я. Пшибильскі, заступник мера М. Чех та голова муніципальної ради М. Сковрон ознайомили гостей із багатством краю, його туристичними принадами, місцевим брендом «Карпатінг», щорічним різдвяним ярмарком та інвестиційними проєктами. Центральною ж темою зустрічі стала солідарність, різноманітність та мультикультурний діалог у Європі.

Учасники мали нагоду відвідати музей села Pogórzańska та Культурний центр Б.І. Антонича, присвячений лемківській культурі (до речі, одним із найвідоміших нащадків лемків був Енді Ворхол). У музеї Pogórzańska гості також скуштували традиційні регіональні страви.

Наступного дня відбувся відкритий форум, присвячений європейській політиці й стратегіям щодо культурної інтеграції, діалогу та міграції. До обговорення долучився мер Ґорліце Р. Кукла. Форуму передували презентації кожного партнера проєкту щодо мультикультурності й міграційної політики на національному та регіональному рівнях. Пізніше учасники відвідали музей Gorlice, галерею Bielanka73, місцеву агротуристичну ферму Skrawek Nieba, відому своїми регіональними продуктами, та останній інвестиційний проєкт муніципалітету – оглядову вежу в Домініковіце.

Зустріч дала можливість поглибити знання про регіон та обмінятися досвідом щодо мультикультуралізму й солідарності в Європі. За надзвичайно корисний і цікавий захід та плідну співпрацю політехніки щиро вдячні організаторам із Fundacja Autocreacja та Gmina Gorlice!

Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі Фото із заходу в Польщі