Студенти ІАРД беруть участь у 18-му Загальнонаціональному виїзному пленері у Хелмно (Польща)

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з пленеру

8 липня розпочався 18-й Загальнонаціональний виїзний пленер для студентів-архітекторів у Хелмно, Польща, в якому на запрошення мера міста беруть участь студенти і викладачі Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка».

Вже традиційно ІАРД представляє доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Ореста Ремешило-Рибчинська. Цього року для участі у пленері було обрано 6 студенток Інституту:

  • Анна Новохацька, Дарія Дмитрійчук (група ДС-21), Юлія Заремба (ДС-25) – спеціальність 022 «Дизайн»;
  • Євгенія Буджерак (РМ-21) – спеціальність 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»;
  • Богдана Стояновська (АР-106), Марія Заворотюк – cспеціальність 191 «Архітектура та містобудування».

На вітальній зустрічі був присутній бургомістр міста Хелмно Маріуш Кедзерський. Відкриття пленеру мала можливість відвідати завідувачка кафедри ДОА професорка Світлана Лінда.

У пленері також беруть участь студенти Краківської академії мистецтв імені Яна Матейка, Опольського технологічного університету, Лодзького технологічного університету та інших архітектурних шкіл Польщі.

Кожен учасник пленеру впродовж 10 днів малюватиме міські пейзажі та пам’ятки.

Місто Хелмно входить до складу Куявсько-Поморського воєводства та є адміністративним центром Хелмінського повіту Польщі. Архітектура міста приваблює митців готичним стилем, середньовічними будівлями й добре збереженими міськими стінами. У Хелмно також є численні історичні костели та ренесансні елементи в архітектурі.

Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру