Студенти Інституту геодезії взяли участь у Міжнародній літній школі з геоматики у Варшаві

Інститут геодезії Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

У середині літа 2024 року завершила свою роботу Міжнародна літня школа з геоматики, проведена Варшавською політехнікою. У заході взяли участь 11 студенток Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» і троє викладачів спеціальностей 193 «Геодезія та землеустрій» і 103 «Науки про Землю».

Група пройшла інтенсивний курс, що складався з теоретичної та практичної частин. Семінари читали провідні спеціалісти й викладачі кафедри мобільного картографування та навігаційних систем Варшавської політехніки.

Студенти мали можливість практикуватися у чотирьох видах робіт: лазерному скануванні, ГНСС-вимірах, роботі з тахеометром та фотограметрії. У рамках літньої школи вони відвідали лабораторії Варшавської політехніки, де опрацьовували отримані під час практичних занять дані. Проживали учасники на території Центру геопросторового аналізу та супутникових обчислень, де була можливість ознайомитися з найсучаснішими лабораторіями для тестування й калібрування лазерних сканерів і цифрових камер, а також тестування навігаційних програм (включаючи лабораторії VR/AR), побачити лабораторії для аналізу та штучного створення GNSS-вимірів, гравіметричну лабораторію.

Особливо студентам сподобалася екскурсія Варшавою, виставка дронів та вечір-знайомство з польською культурою.

В останній день учасники захищали звіти про виконані роботи в групах разом з іноземними студентами під керівництвом польських та українських викладачів. Заступник декана факультету геодезії та картографії д-р Кшиштоф Бакула вручив сертифікати про успішне закінчення літньої школи всім учасникам.

Міжнародна літня школа з геоматики посприяла як професійному, так і особистому розвитку наших студентів та викладачів, забезпечивши їх новими знаннями й цінним досвідом!

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи