Студенти кафедри АВКТ ознайомились із сучасними системами автоматизації Львівської кавової фабрики «Галка»

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Фото з екскурсії

24 травня 2024 року відбулася екскурсія студентів кафедри автоматизації та комп’ютерно інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування на Львівську кавову фабрику «Галка».

Провів екскурсію заступник директора з виробництва Богдан Пелипишин, який є випускником кафедри АВКТ та пройшов на фабриці шлях від фахівця з налагодження систем автоматизації до заступника директора з виробництва. Студенти ознайомилися зі структурою виробництва, основними технологічними процесами виробництва різних видів кави. Богдан Пелипишин докладно розповів про технологічні процеси обсмажування кавових зерен, показав діючі печі різної продуктивності та різного принципу роботи. Також провів екскурсію у цеху екстракції кави й розказав про процес виготовлення розчинної кави від початку і до пакування.

Особливу увагу звернули на те, що технологічні процеси на фабриці «Галка» відповідають міжнародним стандартам якості, тому всі учасники екскурсії були у спецодязі.

Куратори груп Ольга Химко та Оксана Парнета, які організували екскурсію, зазначили, що студенти з великим зацікавленням сприйняли інформацію про технологічні процеси, а особливо – про системи їхньої автоматизації, їх функції та можливості.

Враховуючи велике значення таких екскурсій для практичної підготовки студентів та розуміння змісту спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», колектив кафедри АВКТ працює над тим щоб організувати цикл екскурсій для студентів кафедри на підприємства різних галузей промисловості.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії