Студенти кафедри інформаційних технологій видавничої справи пройшли практику на базі ІТ-компанії Embrox Solutions

Кафедра інформаційних технологій видавничої справи
Фото з практики

У травні 2024 року чотири студентки кафедри інформаційних технологій видавничої справи Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки – Ірина Іщак (група ВП-41), Анна Турчинюк (група ВП-41), Ольга Мазовіта (група ВП-42), Вероніка Шубарт (група ВП-42) – проходили виробничу практику на базі ІТ-компанії Embrox Solutions.

Проходження такої практики стало можливим завдяки співпраці кафедри ІТВС із Lviv IT Cluster та створенню спільної освітньої програми «UI/UX Design» (спеціальність 186 «Видавництво та поліграфія»).

Представники компанії Embrox Solutions поділились своїми враженнями щодо результатів практики.
 

Найкращий дизайнер – це не просто той, хто створює красиву картинку, а той, хто вкладає в неї сенс і звертає увагу на нюанси. У світі шаленої конкуренції бренди – це не просто колекції товарів на полицях або посилання у видачі Google; вони втілюють індивідуальність і забезпечують емоційний зв’язок, що виходить за межі їхнього призначення.

Саме тому компанія Embrox Solutions вважає важливим, щоб студенти працювали над реальними проєктами. Цього року студенти IV курсу спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» (кафедра інформаційних технологій видавничої справи) проходили практику в Embrox. Їхнє завдання складалося з двох частин:

  1. Створення брендової продукції для компанії (стікери, ланчбокси, піни, парасолі та панами).
  2. Верстка статті на сайт із використанням інфографіки.

Упродовж двох тижнів студенти аналізували сайт компанії Embrox, соціальні мережі та згадки в інтернеті. Їм вдалося зрозуміти основний посил ІТ-компанії, помітити різні деталі та акценти, які вона використовує.

  • Вероніка Шубарт створила колаж із фото, які публікує Embrox, і помітила, що в офісі багато зеленого кольору, хоча він не є брендовим кольором. Вона запропонувала додати зелений до стікерів як додатковий колір, і це була чудова ідея.
  • Також не бракувало креативності. Ірина Іщак «закодувала» вечерю, знайшла найкраще місце для зустрічей і виявила, без чого IT-спеціалісти не можуть працювати.
  • Один із улюблених концептів компанії був пов’язаний із вишивкою. Embrox постійно наголошує, що пишається бути українською компанією, тому в їх назві є слово «embroidery» (вишивка). Ольга Мазовіта знайшла програму, яка генерує відповідний елемент орнаменту для кожної літери. З назви Embrox вона створила неймовірну квітку, вишиту хрестиком. Цей дизайн вона використала для візерунків на еко торбах, парасольках та панамах.

Компанія Embrox Solutions щиро вдячна студентам кафедри ІТВС за їхню роботу і сподівається бачити їх у IT-індустрії!


Оригінальна стаття від компанії Embrox Solutions

Роботи студенток Роботи студенток Роботи студенток Фото з практики