Студенти кафедри ТТАЕ взяли участь у Молодіжному ядерному форумі на Рівненській АЕС

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото з форуму

28–30 червня 2024 року на майданчику Рівненської АЕС вперше відбувся Молодіжний ядерний форум, організований Українським ядерним товариством за підтримки первинної профспілкової організації АТ «НАЕК «Енергоатом» та Філії «ВП Рівненська АЕС», а також за фінансової підтримки компанії Energy Safety Group та Атомпрофспілки України.

Захід зібрав понад 35 молодих фахівців, науковців та спеціалістів атомної галузі України:

  • представників атомних електростанцій – Рівненської, Південноукраїнської, Хмельницької, Запорізької АЕС;
  • наукових установ – Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки, Інституту проблем безпеки АЕС НАН України, Інституту ядерних досліджень НАН України, Харківського фізико-технічного інституту;
  • провідних компаній галузі – Energy Safety Group, НВП «АтомКомплексПрилад»;

а також працівників та студентів профільних для атомників кафедр закладів вищої освіти з Одеської та Львівської політехнік.

Представниками від нашого університету стали здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 143 «Атомна енергетика» (освітньо-професійна програма «Атомна енергетика») кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування Олександр Ляшик та Владислав Сніжко.

Метою проведення форуму стало об’єднання молодих фахівців для спілкування, обміну актуальними ідеями щодо української атомної галузі, залучення молодих спеціалістів до обговорення важливих питань сьогодення. Одним із головних та найцікавіших заходів форуму було проведення конкурсу кейсових проєктів, підготовлених за попередніми завданнями від організаторів.

Учасники форуму розділилися на чотири команди, із кожною з яких співпрацював куратор – один із фахівців галузі, який допомагав учасникам із підготовкою до вирішення завдань. Впродовж двох тижнів до початку форуму команди працювали над ідеями для презентацій своїх проєктів, які були допрацьовані під час тренінгової сесії після прибуття учасників на Форум та подані на розгляд журі під час другого дня заходу.

Переможцем конкурсу кейсів стала команда, сформована на базі фахівців Рівненської АЕС, друге місце посіла команда, сформована на базі фахівців Хмельницької АЕС. Третє місце розділили команда на базі Південноукраїнської АЕС та представників Одеської і Львівської політехнік з кейсом про реінтеграцію міст-привидів, які мали бути супутниками досі незведених атомних енергетичних об’єктів, та команда на базі Запорізької АЕС.

Презентації та доповіді команд були виконані учасниками на надзвичайно якісному рівні, а всі проєкти високо оцінені членами конкурсного журі.

Крім кейсової частини, програма форуму передбачала екскурсійні тури на об’єкти Рівненської АЕС: учасники відвідали споруди очищення добавленої води, навчально-тренувальний центр, реабілітаційно-оздоровчий центр та інформаційний центр «Полісся» й мали можливість поспілкуватися з керівництвом філії «ВП РАЕС».

Докладніше – на сайті Українського ядерного товариства.

Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму
Приєднані файли