Третьокурсник Львівської політехніки Дмитро Колос ─ фіналіст конкурсу «Сміливі»

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Дмитро Колос

Дмитро Колос ─ майбутній психолог. Навчається в Інституті права, психології та інноваційної освіти. Також він журналіст Четвертої студії, активний волонтер. У конкурсі на відзнаку «Сміливі» (категорія «цивільні»), приуроченому до Міжнародного дня молоді, бере участь уперше.

Зауважує, що серед конкурсантів багато вартих уваги осіб, а також громадських організацій. На його думку, у відборі істотну увагу звертали на громадську активність, життєву позицію конкурсанта, його внесок у життя суспільства. Відтак серед 20 фіналістів журі за результатами голосування громадськості обере п’ятірку переможців.

Що Дмитрові дає участь у цій номінації? На його думку, це насамперед можливість заявити про себе ─ як про журналіста, психолога, людину з активною позицією, твердими переконаннями, яка в час війни хоче змінювати суспільство. Хлопець також вбачає у цьому багато перспектив і можливостей для свого дальшого розвитку, для нових знайомств, мотивацію поліпшувати свої вміння, зростати.

Розповідаючи про себе, студент зазначає, що до щоденної активності, до розвитку в різних царинах його стимулюють знання з психології, тому він задоволений, що коли був абітурієнтом, то свій вибір зупинив на освітній програмі з психології, попри те, що водночас тяжів до навчання на українській філології.

─ Я постійно беру участь у тренінгах, конкурсах, читаю книжки. На мою думку, у студентські роки дуже важливо не обмежуватися лише навчанням, а використовувати різні можливості, щоб розширювати свої знання і навички. Робота в журналістиці сприяє цьому. Завдяки їй я беру участь у багатьох тренінгах із професійного вдосконалення. А завдяки психологічним знанням можу допомагати людям.

─ Чому ви вирішили працювати журналістом?

─ Мені цікаво знайомитися з новими людьми, щось від них дізнаватися, вчитися, адже я досить відкрита людина. Можу легко сказати: це знаю/вмію добре, а ось цього ні, але я навчуся.

─ На сьогодні ким ви бачите себе у майбутньому: психологом чи журналістом?

─ Усе-таки психологом. Мені подобається навчання на психології у Львівській політехніці, і я завжди гордо про це кажу. Мені імпонує, що викладачі по-різному мотивують студентів: заохочують, хвалять, змушують належно все доучувати, виконувати всі роботи. Прагну зростати в цій царині. Скажімо, третього серпня о 13-й годині разом зі своєю однокурсницею Вікторією Новак організуємо для всіх охочих благодійну лекцію-тренінг про самооцінку та її роль у нашому житті ─ «Як побороти внутрішнього імпостера?». Лекція відбудеться на Городоцькій, 81А. Усі зібрані кошти передамо на потреби внутрішньо переміщених.

Дмитро впевнений, що саме активність, намагання втілити всі свої вміння допомагають як йому, так і суспільству загалом.


Усі, хто хоче проголосувати за Дмитра Колоса в конкурсі «Сміливі», може зробити це до 29 липня.

 

Дмитро Колос Дмитро Колос Дмитро Колос