Третина студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» в ІППТ захистила дипломні роботи англійською мовою

Інститут підприємництва та перспективних технологій
Скріншот з онлайн-захисту

З 14 до 25 червня 2021 року на кафедрі інформаційних систем і технологій Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки успішно пройшли захисти дипломних робіт студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» освітніх рівнів бакалавра та молодшого спеціаліста.

Передусім слід відзначити збільшення кількості робіт, які захищено англійською мовою – другою мовою спілкування ІТ-спеціалістів: 28 студентів (минулого року було 22). Це становить більше 30 відсотків від усіх студентів, які захищали дипломні роботи (93 особи).

Важливим моментом захистів була участь як голів екзаменаційних комісій лідера Lviv Data Platform User Group, DWBI інженера компанії SoftServe Тараса Озарківа, а також BS Intermediate Software інженера компанії SoftServe Андрія Андреїва, які схвально оцінили рівень поданих робіт, презентацій і безпосередньо процесу захистів.

Тематика дипломних робіт, як завжди, стосувалася різних предметних областей: це і прикладні системи для малого та середнього бізнесу, і системи підтримки прийняття рішень, системи для забезпечення найрізноманітніших інформаційних потреб користувачів та багато інших спеціалізованих застосунків.

Дипломні проєкти були розроблені та реалізовані у вигляді web-орієнтованих систем, мобільних застосунків, прикладних бізнес-систем, систем з елементами штучного інтелекту, компонентів Інтернету речей тощо.

Для реалізації систем студенти обрали сучасні технології та відповідні для них фреймворки, зокрема: мови програмування Python, Java, C#, С; технології для front-end розробки (HTML, CSS, JavaScript) та back-end розробки (PHP, Python, Java, Ruby); СУБД для роботи з реляційними базами даних (MySQL, MS SQL, SQLite, PostgreSQL) та нереляційні бази даних NoSQL; платформа Arduino; а також деякі інші, вподобані студентами, інформаційні технології.