Міжнародний науково-практичний форум «Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни», який відбувається на базі кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки, продовжує свою роботу.
20 квітня 2023 року, в четвер, працювали семінари 2, 3 ‒ «Готельний бізнес у військовий період: реалії, проблеми, прогнози» і «Ресторанні та гастрономічні тренди світу та України» – за модерування к.е.н., доцентки кафедри туризму Ярослави Москвяк.
Із доповідями виступили:
- Всеволод Поліщук (ресторанний консультант та маркетолог, творець різних ресторанних концепцій, Львів, Україна) ‒ «Тренди в готельному і ресторанному бізнесі, і як перевірити чи це справді тренди?»;
- Хайко Шулер (генеральний директор FAV Service gGmbH, Гота, ФРН) і Денис Невінський (к.т.н., доцент, директор Німецько-українського освітнього центру, Львів, Україна) ‒ Center of Excellence for Gastronomy and the Hotel Industry. Future and development;
- Наталія Семенова (генеральний менеджер курортного комплексу «Ріксос-Прикарпаття», Трускавець, Україна) ‒ «Робота курортного комплексу в період війни»;
- Паоло Корво (доцент кафедри загальної соціології Університету гастрономічних наук, фахівець сталого гастрономічного та винного туризму, Полленцo, Італія) ‒ «Діяльність та досвід Університету гастрономічних наук у Полленцо у сфері гастрономічного та винного туризму. Ідеї реконструкції українського туристичного та продовольчого ринку після перемоги»;
- Лідія Лукович (власниця ресторану-кондитерських «Фраєрка», голова комітету з питань ресторанного бізнесу та харчової промисловості при громадській організації «Жіноча ділова палата України», членкиня Львівської торгово-промислової палати, Львів, Україна) ‒ «Нові реалії у ресторанному господарстві. Соціально-відповідальний бізнес»;
- Ірина Магалецька (к.т.н., керівниця навчального центру готельної та ресторанної справи Reikartz Hotel Group (ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент»), Львів, Україна) ‒ «Особливості діяльності Reikartz Hotel Group в Україні під час воєнного стану»;
- Анжеліка Бойко (Директор ТзОВ «МБМ-ПОЛЕ» (ресторан Поле у Винниках), Львів, Україна) ‒ «Робота закладів західної частини України в умовах війни: реалії та перспективи галузі»;
- Михайло Шевелюк (керівник ТзОВ «Школа Професійної Підготовки» ‒ HorecaSchool (Школа сервісу), менеджер з розвитку готелю «Швейцарський» та ресторану «Валентино», Львів, Україна) ‒ «Історичний 4* готель у Львові: історія розвитку, робота під час Covid-19 та в умовах війни»;
- Марія Паска (д.вет.н., професорка, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського, академік Академії наук вищої освіти України з відділення біології, Львів, Україна) ‒ «Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу Львівщини».