Центр колективного користування науковим обладнанням Університету модернізують у межах нового проєкту МОН

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки України оголосило результати відбору на фінансову допомогу з підтримки діяльності та модернізації Центрів колективного користування науковим обладнанням (ЦККНО).

За результатами відбору визначено 19 ЦККНО, які отримають фінансування для впровадження енергоефективних рішень. Серед них – Центр колективного користування внуковим обладнанням «Лабораторія перспективних технологій створення та фізико-хімічного аналізу нових речовин і функціональних матеріалів» Національного університету «Львівська політехніка».

Модернізація дасть змогу центрам знизити витрати на енергоресурси та забезпечити безперебійне функціонування наукового обладнання навіть в умовах енергетичних криз уже до кінця 2024 року.

Ця ініціатива є стратегічним кроком МОН до зміцнення енергонезалежності та сталого розвитку дослідницької інфраструктури України. Завдяки модернізації ЦККНО українські науковці отримають нові можливості для провадження наукових досліджень та інтеграції в європейський дослідницький простір.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.