Цифровий портрет школи: розпочався другий етап проєкту SELFIE, який реалізовують за участю політехніків

Департамент освіти і науки Львівської ОВА
Скріншот з онлайн-семінару

У січні цього року у Львівській області розпочався проєкт Європейської Комісії SELFIE, мета якого надати закладам освіти дієвий інструмент для визначення готовності до цифрової трансформації. Заявки на участь подали близько 900 закладів освіти області.

На першому етапі у лютому-березні координатори проєкту пройшли навчання роботі з інструментом та механізму проведення опитування, яке організували на базі Центру інноваційних освітніх технологій Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» (координатор проєкту на Львівщині – директорка Центру Маргарита Носкова), ознайомили з інструментом SELFIE, його можливостями, а також надали покроковий алгоритм запровадження його використання в закладі освіти. Тепер вони мають набути навички аналізу звітів і побудови планів змін.

11 травня Zoom-семінаром з національною координаторкою проєкту Тетяною Нанаєвою стартував другий етап. Участь у заході взяли майже пів тисячі координаторів – учителів і директорів закладів освіти Львівської області.

З вітальним словом до них звернувся директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска. Національна експертка проєкту SELFIE в Україні, голова Експертно-консультативного комітету з цифрових технологій в освіті при Міністерстві освіти і науки України Тетяна Нанаєва під час Zoom-конференції провела ґрунтовний майстер-клас щодо аналізу отриманих звітів.

Модератором семінару була директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» Маргарита Носкова.

«Як відомо, ми плануємо підготувати агрегований звіт закладів освіти Львівщини, зокрема, його проміжні результати хочемо презентувати на освітянській конференції в серпні. Окрім цього, ми продовжимо працювати із закладами освіти, які беруть участь у проєкті SELFIE й надалі. А саме у 2023/2024 навчальному році супроводжуватимемо заклади освіти на шляху реалізації плану цифрових змін. ЦІОТ стане базою такої кропіткої роботи. Маємо намір і сподіваємось, що заклади освіти повторно проведуть опитування навесні наступного року та побачать динаміку позитивних змін, які сталися з ними», – зазначила вона.

Також Маргарита Носкова додала, що долучитись до проєкту можна й зараз. Для цього слід звернутись до Центру інноваційних освітніх технологій Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» за адресою ciot@lpnu.ua.

Докладніше – на сторінці департаменту освіти і науки Львівської ОВА у соцмережі Фейсбук.

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару